sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Sisustusta, kampanjaa, photoshoppia ym.


Lisää sisustusoppia saatiin tamperelaiselta Hanna Niemelältä, joka on sisustuksen ammattilainen ja toimii oman yrityksen, Sisustus Hannan huone, lisäksi Sisustuskonttorissa, eli yhteistyössä useamman alan ammattilaisen kanssa.
Hannan kanssa vietimme viisi päivää ja aiheina olivat oman kodin sisustus, myymälätilan suunnittelu ja SketchUp. Oman kodin suunnittelussa piti pohtia sen nykyisiä hyviä ja huonoja puolia ja sitä, miten muokata kotia haluamaansa suuntaan. Kuvakollaasien ja selostusten avulla ne piti sitten esitellä luokalle. 
 Oman suunnittelun kohteena on kotimme, 1820-luvulla rakennetun, entisen ”kruunun puustellin” sali. Talossa on tehty mittavaa kunnostusta jo vuosien ajan, koskien niin sisä- kuin ulkopintojakin. Nyt olisi vuorossa talon isoin huone, sali/olohuone. Huoneen mitat ovat 7,7m x 6,5m, eli n.50 m2.
Tarkoitus on tehdä kunnostus perinteisiä työtapoja noudattaen, eli hirsiseiniin pinkopahvit ja paperitapetti, lautalattian ja katon maalaus pellavaöljymaalilla. Vanha tiiliuuni puretaan ja tilalle yritetään löytää kaakeliuuni. Ikkunoiden entisöinti on juuri työn alla.
Tapettimalleissa viehättää niin empire, renessanssi kuin jugend- tyylit ja värisävynä sininen. Huoneen korkeuserot ja tietty vinous vanhoissa seinissä rajoittaa tapettimallin valintaa, eli tarkkaan kohdistettavaa tai suoraviivaista mallia ei voi ajatella.
Lattiaan voisi maalata reunoja kiertävän ”kaistaleen” eri värillä kuin muu lattia.
Hannalta sai hyviä vinkkejä niin tapettivalmistajista, tilan muunneltavuudesta kuin eri alan yrityksistäkin.
Myymäläsuunnittelun myötä tuli ajateltua myös mahdollista omaa "puotia"... piti luonnostella pohjakuva ja miettiä, kuinka myymälässä toteutuu seuraavat seikat; 
-tilan jako, valaistus, värit, pintamateriaalit, kiinto- ja irtokalusteet, tekstiilit, opasteet ja näyteikkuna.
SketchUpin avulla sai suunniteltua huonetilan "oikean näköiseksi". Kun mittasuhteet sai todellisiksi ja kalusteet paikoilleen (joka oli välillä aikas vaikeeta..) oli näkymä yllättävän hyvä. Tämä ilmainen sovellus onkin aika koukuttava, vaikkakin on melko hidas, jos ei koneessa ole poweria..