torstai 21. toukokuuta 2015

Somistusta tiedossa


Nyt päästään "tositoimiin" näyteikkunasomistuksen parissa, eli Minna hommasi meille paikat liikkeisiin, mihin menisimme tekemään näyteikkunan somistuksen. Tänään kävimme läpi asioita, mitä somistuksessa on otettava huomioon, eli mitkä on tavoitteet suunnittelussa, tilan käyttö, ideointi, somistusrekvisiitta ja ennen kaikkea näyteikkunan toteutus! 

 Mitä tarkoittaa kolmio sommittelussa? Sommittelemalla elementit kolmion muotoon, saat toimivan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden. Sen avulla saadaan ryhmittelyyn diakonaalinen linja, joka ohjaa katsetta. Kunpa tämänkin nyt muistaisi ottaa huomioon ja optisen keskipisteen! 

Ensinhän tehdään työjärjestys; - kerätään ikkunaan tulevat tuotteet, vaatteet silitetään, puretaan edellinen somistus ja viedään ne paikoilleen. Puhdistetaan ikkunan pohjatila, poistetaan niitit, teipit yms. ja pestään ikkunat. Vaihdetaan palaneet lamput. Ripustetaan mahdollinen mainosmateriaali ja laitetaan mahd. korokkeet ja nuket paikoilleen. Silitetyistä vaatteista poistetaan hälyttimet ja hintalaput. Puetaan nuket, asusteet ja mahdolliset ristiinmarkkinointituotteet, eli tuotteet, jotka jollain tavalla liittyvät esille laitettaviin päätuotteisiin. Nuket ryhmitellään paikoilleen mielellään parittomiin ryhmiin ja mieluummin vasempaan reunaan. Tehdään hintalaput, joihin merkitään tuotteiden hinnat alakkain alkaen ylimpänä olevasta tuotteesta. Tämä hinnasto asetetaan yleensä ryhmän oikeaan reunaan. Sitten vielä valojen suuntaus,  viimeistely ja loppusiivous. 

Nyt lähdetään Tuijan kanssa tutustumaan meidän ensi viikon somistuskohteeseen,  Maria Juhaniin. 

 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti