sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Askarteluja

Joulunalusaikaan kuuluu tietysti kaikenlaiset väkertelyt ja askartelut. Saimme etätehtävänä suunnitella koulun vitriiniin esillepanon ja yhtenä aiheena oli joulu. Esillepanon tulisi "kolahtaa" nuorille, jotka olivat ns. kohderyhmä. Oma työni ei välttämättä ole niin nuoriin iskevä, pikemminkin mummolafiiliksellä tehty..
  Töihin saatiin lisäaikaakin, kun työ tuntui niin haasteelliselta tekstauksineen kaikkineen..vai oliko siinä vain aloittamisen vaikeus, ainakin itsellä oli. Oma ajatukseni lähti siitä, kun näin Satulinnassa minilyhtyjä, jotka olivat talon mallisia.. Ajattelin talot mäen rinteelle ja taustaksi tumman taivaan..tonttuja, mökki, jonka ikkunasta tulvi valoa, lumitähtiä..
Toteutus työstä jäi blanssiasteelle, mutta vitriiniä varten päästiin askartelemaan todenteolla projektiviikolla. Kapalevystä leikattiin kuusia, jotka sitten päällystettiin sanomalehtisilpulla liimavesiseoksen avulla ja koristeltiin lopuksi joulupalloilla. Hienoja tuli!
Lisäksi päällystettiin kransseja eri menetelmin: sanomalehdillä, trikoonauhalla ja tillandsilla.
Kransseihin ripusteltiin erilaisin nauhoin pahvista askarreltuja tötsiä ja tähtiä. Nämä kaikki kannettiin koulun vitriiniin ja ripustettiin paikoilleen, samoin kuin erilaiset tekstaustyöt, jotka oli liimattu kapalle.
Projektiviikolla päästiin myös osallistumaan Tuijan R-kioskin avajaisiin omalla työpanoksellamme, eli autoimme esim. intentaariossa. Onnea vielä uudelle uralle yrittäjänä!










perjantai 8. tammikuuta 2016

Mieleen palauttelua..

Taitaa koulu loppua, ennenkuin saan asiat päivitettyä blogiini, mutta tässä taas mieleen palauttelua.
Markkinoinnissa on aiheina ollut mm. markkinointisuunnitelma ja sen sisältö, markkinointikampanja, medimainonta ja yritystoiminta, eli yritysideasta liikeideaan.
Miksi yrityksen on tehtävä markkinointisuunnitelma?
Jos markkinointia toteuttaa ilman todellista suunnitelmaa, voi tulla lisäkustannuksia, eikä siihen luulisi yhdelläkään yrityksellä olevan varaa!
Suunnitelmaan sisältyy; taustaselvitys, tavoitteet, tuotteet ja palvelut, kohderyhmät, kilpailija-analyysi, markkinat, markkinoinnin toimenpiteet, toteutus, kustannukset ja lopuksi seuranta.
Miten hoidetaan sisäinen markkinointi? Miten saat muut työtekijät toimimaan entistä paremmin yrityksen edun mukaisesti? Ja aina on hyvä olla olemassa varasuunnitelma, "plan B"..!!
Näillä samoilla teeseillä pohdimme markkinointikampanjointia ja saimmekin tehtäväksi parityönä suunnitella kampanja valitsemallemme yritykselle/tuotteelle.
Tehtävä oli haasteellinen jo siksi, että kaikki edellämainittu asia tuli huomioitua ja siksi, että piti laskea budjetti kaikille markkinointitoimenpiteille..
Minä ja Kristiina suunniteltiin kampanja Iittalan Kastehelmi-purkeille, jotka olivat tulleet markkinoille jo keväällä, mutta saaneet todella vähän huomiota esim. aikakausilehdissä. Jos tämä kampanja olisi oikeasti toteutettu, niin kyllä kaikki tietäisivät mikä purkkisarja on kyseessä, mutta olisi se kyllä maksanutkin..! ;)
Mainonnastakin saatiin tuhti tietopaketti ja tehtävänä oli analysoida valitsemiamme mainoskuvia. Oli myös hauska katsella vanhoja tv-mainoksia menneiltä vuosikymmeniltä ja todeta, että ne parhaat/ärsyttävimmät mainokset vieläkin muisti. Ne löytyy muuten you tubesta..
Tietotekniikan tunneilla päästiin kuvankäsittelyyn Adobe Photoshop Elements 11-ohjelmalla ja saatiin todeta, että melkein mitä vain voi muokkauksilla saada aikaan..aivan hillitöntä!
Harjoituksissa poistettiin kuvista roskia, näpyt naamasta tai jäljet rantahiekasta. Silmälasien poisto kasvokuvasta oli jo haasteellista, että sai värisävyt ja varjot onnistumaan. Ei muuta kuin lisää harjoituksia.