keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Työharjoittelu

Paljon on jäänyt mainitsematta opiskelun kulusta mm.valokuvauskurssista, opintomatkasta Raumalle, yritystoiminnan periaatteista, tietotekniikan A-ajokortin ym. korttien suorittamisesta, tuunauksista ja somistuksista, mutta ehkä palaan niihin aiheisiin vielä jos vaan ehdin (saan aikaiseksi..), mutta on pakko ottaa seuraava vaihe käsittelyyn..eli viimeinen vaihe tutkinnon suorittamisessa näyttöineen on toinen työharjoittelujakso...

Nyt on siis aloitettu toinen työharjoittelujakso ja sen suoritan minulle aivan uudella alalla, eli Huittisten Hankkijalla (entinen Agri Market). Vanha nimi otettiin käyttöön tämän vuoden alusta. Olen koko ikäni työskennellyt vaatteiden ja tekstiilien parissa, joten oli aikas jännää astua uuteen maailmaan, ehkä juuri sen mukavuusalueen ulkopuolelle...
 Hankkija on siis lähinnä maatalouskauppa, jossa myydään erilaisia maatalouskoneita, eläinten rehuja, lannoitteita, siemeniä, kasvinsuojeluaineita, varaosia, työkaluja, rakennustarvikkeita, puutarhatuotteita, hevosalan tuotteita niin harrastajille kuin ammattilaisillekkin, lemmikkien ruokia ja tarvikkeita sekä viljan osto ja myynti. Onhan toki myös vaatteita, kuten työvaatteet ja kengät sekä ratsastusvaatteet ja kengät, erilaiset käsineet, sukat yms.
Ensimmäiset päivät kuluivat  tutustuessa eri tuoteryhmiin, varastoon ja kassajärjestelmään. Vaikka kokemusta kassalla olosta on jo ennestään, niin kyllä uudet systeemit aina jännittää. Onneksi on aina apua saatavilla ja asiakkaat ovat kärsivällisiä, ainakin tähän saakka ovat olleet, vaikka joutuvat odottamaan hitaan toimintani vuoksi.
Heti ensimmäisinä päivinä ehkä myydyin tuote oli hiekoitussepeli, johtuen vesisateiden liukastamasta kelistä. Asiakaspalveluun kun kuuluu nostaa säkit asiakkaan autoon, niin päivän jälkeen ei ole tarvinnut lähteä kuntosalille. Tokihan jotkut asiakkaat nostavat säkkinsä itse, mutta ei kaikki.. 
Myös eläinrehut, kuivikkeet, suolakivet ym. tulee hakea varastosta ja kuljettaa kärryillä nosto-oven kautta asiakkaan autolle.
 Kun asiakas maksaa ostoksensa, hän saa siitä kuitin ja tarvittaessa myös A4-paperiversion kirjanpitoon. Kuitin saa myös omalla nimellä, joka haetaan kassasta nimihaulla. Silloin täytyy olla tehtynä sopimus, eli nimitieto ja osoite on kirjattu koneelle. 
Asiakkaalla voi olla myös ns. asiakastili, jolloin hän (yritys/yhtymä) voi ostaa "piikkiin" ja häntä laskutetaan määräajoin, esim. kerran kuussa tai kun tietty summa tulee täyteen.
Tuotteisiin olen tutustunut parhaiten, kun olen tarkastanut hintoja laitteella ("pikkolinkki"), joka lukee tuotekoodin ja ilmoittaa tuotteen nimen ja hinnan. Jos hinta ei täsmää, eli on yleensä noussut, painetaan tiettyä painiketta ja laite ilmoittaa muutoksen serverille? ja myöhemmin tulostetaan uudet hintalaput.
Varsinaisia esillepanoja ei vielä ole päässyt tekemään, mitä nyt asettelin kukkaruukkuja roikkumaan eräänlaiseen tankoon...Niihin olisi ollut kiva laittaa jotain vihreää. Kasvien tuloon on vielä pitkä aika, mutta hiukan pääsee fiilistelemään, kun selaa siemenvalikoimia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti